Αλατοζυμαράκια:
Χωριστήκαμε σε ομαδούλες των τεσσάρων παιδιών. Διαβάσαμε τη δοσολογία για τα ζυμαράκια μας:
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1/2 ποτήρι αλάτι
- 1/2 ποτήρι νερό.
Κάθε ομάδα αποφάσισε ποιό μέλος της θα έκανε την συγκεκριμένη δουλειά: Ένας να γεμίσει το ποτήρι με το νερό, άλλος να γεμίσει το ποτήρι με το αλεύρι, άλλος για το αλάτι , άλλος για το μπολάκι και το πρώτο ανακάτεμα, κ.ο.κ. Μόλις βάζαμε τα υλικά στα μπολάκια, κάθε ομάδα διάλεγε το τραπέζι της και το ζύμωμα ξεκινούσε εκ περιτροπής! Δυσκολευτήκαμε λίγο στο πρώτο ζύμωμα γιατί τα χέρια μας κολλούσαν, αλλά επιμείναμε και όταν η ζύμη μας γινόταν σφιχτή, τα παιδιά την μοίραζαν σε ίσα κομμάτια και το κάθε παιδί ατομικά πλέον συνέχιζε το ζύμωμα. Στη συνέχεια φτιάξαμε “πιτάκια” και με φόρμες ζαχαροπλαστικής σχηματίσαμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια που ψήσαμε στους 200 βαθμούς κελσίου περίπου για 10 – 15 λεπτά. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο ανοίξαμε και τρυπούλες για να μπορούμε να περάσουμε κλωστή και να τα κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικό μας δέντρο. Στο τέλος της χθεσινής και προχθεσινής ημέρας ( το κάναμε 2 φορές, μετά από παλλαϊκή απαίτηση! ), το νηπιαγωγείο μας ήταν σαν να είχαν περάσει τα καλικαντζάρια, είμασταν αλευρωμένοι από την κορφή ως τα νύχια, αλλά ευτυχώς το υλικό που δουλέψαμε είναι τόσο εύκολο στο καθάρισμα που είπαμε να το ξανακάνουμε με την πρώτη ευκαιρία…Γράψαμε και τη συνταγή για να μην την ξεχάσουμε ή να τη δοκιμάσουμε και στο σπίτι και στο τέλος βουτήξαμε τα στολίδια μας στη χρυσόσκονη για να ομορφύνουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου